Generalforsamling 2016-b

Generalforsamling 2016


Formandsberetning 2016.


Generalforsamling den 21-Okt-2016

Afholdes på Strandgården Loddenhøjvej 149, Barsmark 6200 Aabenraa.

Allerførst må jeg desværre beklage at vores hjemmeside ikke fungerer optimalt, vores webmaster har simpelthen ikke formået at opdate sitet p.gr.a. meget arbejde og andre fritidsinteresser. Vi vil forsøge at få sitet til at fungere igen.

Ny webmaster er fundet og arbejder med sitet☺ ☺

Sidste Generalforsamling blev afholdt på Strandgården den 02-Okt-2015.

Den 22-Okt-2015 blev sæsonens bødekursus startet op med Hans Peter Hansen som instruktør. Første aften var der 10 kursister, som var tro og deltog gennem hele kurset.

Den 31-Oktober-2015 Fællestur til Hvide Sande: Børge Petersen fra Aabenraa FF var tovholder og havde arrangeret turen med bus for Als og Sundeved – Aabenraa og Omegns og Nordlige Sønderjyllands Fritidsfiskerforening, i alt 48 personer. Efter afgang fra Haderslev, som var sidste opsamlingssted, blev der serveret smurte rundstykker til den medbragte kaffe til vores medlemmer, derefter var der en lodtrækning i bussen.

Hos Daconet blev alle budt velkommen, og rundstykker og kaffe var arrangeret, samt en lille ’en til ganen. Daconet havde mange gode tilbud og rabatter og købelysten var stor, og ved middagstid var der grillpølser m.m. til alle. Daconet havde desuden sponsoreret et 4 dages ophold i en hytte på Hvide Sande Camping, som der var lodtrækning om.

Efter afslutning af handel og lidt godt til halsen kørte bussen derefter til rednings-stationen i Hvide Sande, hvor Søren Larsen gav de fremmødte et godt og yderst interessant indblik i arbejdet på redningsstationen. Alle syntes turen var vellykket, og vi blev opfordret til at gentage succesen.

Den 10-December-2016 18:00-22:00 Blev der afholdt julefrokost i fælleslokalet på Genner Skole.

I denne søde juletid, hvor vi alle skal være gode ved hinanden, var der alt godt fra havet og fra landet, der var lagt op til gode historier.

Hver kursist havde lagt sig i selen og hver især havde fået lavet lækker ret, som blev indtaget med stor appetit og det flydende ikke at forglemme til den velsmagende hjemmelavede ost på hjemmebagt franskbrød. En rigtig hyggeaften i fritidsfiskernes tegn.

Den 04-Marts-2016 blev der afholdt vinterfest på Strandgården, Loddenhøj. Der var 47 deltagere, som formentlig er det største antal i min tid som formand, og der var godt humør med over hele linjen.

Tak til publikum for den store opbakning til dette års vinterfest. Traditionen tro, så blev der igen serveret rigtig lækker mad, så ingen kørte sultne fra Strandgården,

Efter at have fået maden sat til livs, blev der spillet banko om mange flotte medbragte gevinster samt sponsorgaver, og i pausen blev der serveret kaffe og afholdt amerikansk lotteri.

Tak til alle vores sponsorer som har støttet os med gaver, og brug vores sponsorer de støtter os.

Lars var vores nye opråber og det gjorde han med bravour sammen med Hans, og vi havde fået anlæg på i år, så der kunne spares lidt på de rustne stemmer. Tak til Anne (Kassererens Kone) for at assistere med salg af kort og amerikansk lotteri samt indpakning af sponsorgaver.

☻☺☻

Den 17-Marts-2016 blev der holdt afslutning på sæsonens bødekursus som blev afviklet på Genner Skole.

Ti kursister har gennem vinteren deltaget i kurset som er foregået med højt humør og syning eller brodering i alle afskygninger af fiskeredskaber. Mangen en fiskehistorie er blevet fortalt af de fremmødte i sløjdlokalet på skolen.

Til afslutningen var vi 15 personer i alt med respektive koner, som er med til at sætte kulør på denne afslutning.

Der blev indtaget sildemadder og smørrebrød og det vigtigste nemlig lidt at svømme i.

Det var hjemmebag i flere afskygninger og igen den velsmagende hjemmelavede ost.

Der skal lyde en tak til Hans Peter som har været instruktør og er klar til en

sæson mere.

Ligeledes en tak til de respektive koner som deltog i denne hyggestund.

Så holdt bestyrelsen sommerferie, og som pensionist kunne man godt bruge nogle flere dage til hus have og fiskeri.

Den 09-August-2016 Udsætning af åleyngel i Sønderborg Bugt.

Tirsdag d.9. august havde Hans Bomberg fornøjelsen af at være koordinator for udsætning af åleyngel i Sønderborg Bugt.

Vi havde fået tildelt 9000 stk. som blev leveret af Royal Danish Fish A/S Hanstholm

Åleynglet var rigtig fine, og udsætningen gik planmæssigt. Udsætningsholdet bestod af

Hans Bomberg fra NSFF, Bent Alnor og Hans Markussen fra Als og Sundeved Fritidsfisker-forening.

Hans Markussen er en meget erfaren fritidsfisker, som kender området og havbunden i udsætningsområdet, desuden lagde han båd til. Hans Bomberg deltog også selv i udsætningen, alt i alt en vellykket dag.

Den 21-08-2016 Værftdag på Kalvø

Bestyrelsen i værftdagen på Kalvø hvor gamle håndværk blev vist frem.

Vi stillede op med vores pavillon, og en lille båd og forskellige fisk og nogle krabber. Båden blev fyldt med vand og levende fladfisk, ål og ålekvabber samt lidt krabber. Harry havde lavet en væddeløbsbane til krabber og disse 2 arrangementer havde succes og tiltrak mange børn og også voksne.

Vi havde også både nye og gamle fiskeredskaber med såsom åle og laksejern og andre redskaber således publikum kunne både se og spørge til hvad fritidsfiskeri er for en hobby.

Vi opnåede også at få 2 nye medlemmer, så det var hele dagen værd. Vi havde en rigtig hyggelig dag, næsten uden regn.

Som tidligere annonceret afholdt Nordlige Sønderjyllands Fritidsfiskerforening fællestur til Uge Lystfiskeri & Camping lørdag den 3. september 2016. Der deltog i alt 18 friske personer som efter ankomst kl.: 17 fordelte sig langs søbredden for at fiske/hygge de næste 2 timer inden foreningen traktered

med grillpølser, kartoffelsalat og lidt vådt til ganen. På utallige opfordringer tog vores kasserer Hans Bomberg en runde om søen medbringende et lille udvalg af øl og vand, så ingen led nød.

Martin Priess startede grillen op og fik grillet ringriderpølserne helt perfekt hvilket var en stor hjælp. Anne Bomberg med flere hjalp med klargøring, borddækning, servering og afrydning, bare alle tiders at have damerne med, rigtig hyggeligt.

Efter en times spisning, hyggesnak og lidt klog snak, var alle mætte og veltilpasse da de gik ud til fiskestængerne for endnu en times fiskeri.

Til slut var det meningen at der skulle være indvejning og kåring af største fisk men dette blev ikke aktuelt da der på trods af masser af springende ørreder, ikke lykkedes at lande en eneste. Laksegarn var desværre ikke tilladt..... Dette til trods var stemningen rigtig god og alle enige om at arrangementet kunne gentages en anden gang. Tak til alle fremmødte.

Uge Lystfiskeri & Camping kan helt bestemt anbefales, et herligt sted med flotte søer, fine toilet faciliteter og mulighed for at låne grill, samt en hal med borde og bænke. Stor tak for en utrolig venlig og imødekommende betjening under tilrettelæggelsen af arrangementet. Tovholder var Ejnar og tak for det.

Mandag d. 19. september besøgte vi Lyksvad Fiskefarm / Ålekultur.

Lyksvad har opdrættet ål i mere end 20 år. Ålene opdrættes under fuldt kontrolbart forhold. Lyksvad leverer årligt ca.500.000 ål til danske og nordeuropæiske åer og søer for at bidrage til genopretning af den naturlige ålebestand.

Desuden har Lyksvad specialiseret sig i opdræt af stør og pakning af kaviar. Lyksvad har opdrættet stør i mere end 15 år og er med eget ægklækkeri selvforsynende med stør, der opdrættes på gården. Vi så stør på op til 50 kg. Hold fast kære venner, 1 kg kaviar koster 20.000 kroner, så det spiser jeg kun om søndagen.

Det var en meget interessant aften, og ejeren var em god fortæller og vi sluttede af med kaffe og kringle, der deltog 24 personer.


Formand. Jørgen Bork.